Zásady ochrany osobních údajů

Zásady práce s vašimi údaji

Pavlína Schottnerová
Vyhlídalova 257/13, 713 00  Ostrava-Heřmanice
IČ 60765780
zapsána v živnostenském rejstříku vedeném u Magistrátu města Ostravy 

Provozuji e-shop na webových stránkách www.schopa.cz

Pro poskytování služeb, prodej zboží a provoz webových stránek zpracovávám některé osobní údaje.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“)
   

I. Zpracování osobních údajů

A. Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře

Pokud poptáváte mé produkty a služby, budu pracovat s vašimi kontaktními údaji, které mi sdělíte, hlavně prostřednictvím poptávkového formuláře. Jsou to: jméno, příjmení, e-mailová adresa, druh zboží a případně i telefonní číslo.

Z jakého důvodu?
Kontaktuji vás přes ně pro další domluvu ohledně zboží a služeb.

Na základě jakého právního důvodu?
Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Jak dlouho budu osobní údaje zpracovávat?
Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše data budu zpracovávat nejdéle měsíc od naší poslední komunikace. 

B. Zpracování osobních údajů v případě nákupu

Pokud u mě nakoupíte, budu pracovat s údaji, které mi vyplníte. Jsou to hlavně fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa, e-mail, tel. číslo, druh zboží, u živnostníků IČ, DIČ a pokud platíte převodem i váš bankovní účet.

Z jakého důvodu?
Osobní údaje potřebuji zpracovat, abych splnila naši smlouvu – dodala vám své zboží nebo služby. Přes kontaktní údaje s vámi budu také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů. 
Osobní údaje budu dále zpracovávat pro splnění svých povinností, které mi plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracovávám?
Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění mé právní povinnosti.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?
Po dobu plnění naší služby a poté max. 10 let (v odůvodněných případech) od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží.

C. Obchodní sdělení 

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste mi to při nákupu použiji vaši e-mailovou adresu pro zaslání žádosti o hodnocení obchodu.

Na základě jakého právního důvodu?
Umožňuje mi to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, pokud jste mi to při nákupu nezakázali.

Jak dlouho budu osobní údaje zpracovávat?
Žádost o hodnocení obchodu je zaslána jednorázově společně s informací o odeslání zboží. Dále není e-mail pro obchodní účely zpracováván. Newslettery nezasílám.

D. Hodnocení obchodu a produktu

Vyplnění dotazníku hodnocení je zcela dobrovolné. Záleží jen na vás, v jakém formátu hodnocení vyplníte a zda ho odešlete. Hodnocení obsahuje tyto údaje:
jméno - napište dle svého uvážení - jméno, iniciály, alias
e- mail  - není povinný údaj
text hodnocení a počet hvězdiček

Na základě jakého právního důvodu?
Právním titulem pro zpracování hodnocení je váš výslovný souhlas, přičemž formát poskytnutých údajů je zcela ve vaši režii. 

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?
Maximálně 10 let. Svůj souhlas můžete kdykoli e-mailem odvolat (a vaše hodnocení bude skryto). Pište na e-mail: schopa@schopa.cz    

II. Kdo se k datům dostane?

Vaše data zůstanou u mě. Přesto pro mě pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že mi pomáhají s chodem e-shopu.
Jsou to: 

  • proovozovatel e-shopové platformy Shoptet (společnost Shoptet a.s., se sídlem Dvořeckého 628/8, Břevnov, 169 00, Praha 6, IČ 289 35 675, společnost je zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B vložka 25 395)   
  • společnosti podílející se na expedici zboží (Česká pošta  a Zásilkovna.)   
  • společnosti podílející se na realizaci plateb (Fio banka)   

    Osobní údaje zpracovávám pouze na území Evropské unie.   

III. Co byste dál měli vědět

Nemám jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů.
V mé společnosti nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.
Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte mě na e-mailové adrese schopa@schopa.cz   

IV. Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě mých webových stránek stahují do vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 
Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené vaší osobě a vaším zájmům.

Na webových stránkách používám následující cookies:   
• Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.   
• Analytické/statistické cookies: umožňují mi například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštím pouze s vaším předchozím souhlasem.   
• Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštím pouze s vaším předchozím souhlasem.

Upozorňuji, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

nezbytné cookies
externaFontsLoaded; PHPSESSID; previousURL; SRV_id; CookiesOK
 
analytické cookies služby google nalytics
_ga; _gat_gtag; _gid


Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře. Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

Internet Explorer - https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=cs
Firefox - https://support.mozilla.org/cs/kb/povoleni-zakazani-cookies
Safari - https://support.apple.com/cs-cz/guide/safari/sfri11471/mac
Opera - https://help.opera.com/cs/latest/security-and-privacy/
Microsoft Edge - https://docs.microsoft.com/cs-cz/sccm/compliance/deploy-use/browser-profiles

V. Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na mě a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracovávám, vyžádat si u mě přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po mě v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku. 
Pokud si myslíte, že s daty nenakládám správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

Tyto podmínky jsou účinné od 29. 12. 2021

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení